Uz sākumu » Raksti » Šeina Rodžera karjeras padomi

Priecīgs skolēnsŠeins Rodžers ir uzņēmuma izpilddirektors, rakstnieks, mārketinga speciālists ar patiesu ieinteresētību sociālajās pārmaiņās. Ja viņam būtu laika mašīna, tad viņš atgrieztos savos pusaudža gados, lai sniegtu karjeras padomus, kurus viņš pats būtu vēlējies, lai kāds viņam būtu sniedzis šajā vecumā.

1. Karjera ir maratons, nevis sprints.
Pusaudži mēdz būt nepacietīgi. Viņiem vajag visu un uzreiz. Tomēr dzīve un karjera ir jāuztver kā ilgtermiņa projekts. Tā ir jāveido jau no pusaudžu gadiem. Jāatrod savas stiprās puses, virziens, kurš interesē. Neatstājiet lēmumus uz pēdējo brīdi. Steigā pieņemti lēmumi un neziņa palielina iespēju pieļaut kļūdu savas karjeras izvēlē un, zaudēt gadus, kurus būtu varējuši izmantot lietderīgāk.

2. Atkārtošana ir panākumu atslēga.

Kļūstiet labi vienā lietā, pirms atkal sākat ko jaunu. Lai kļūtu par lietpratēju kādā lietā , tai esot jāvelta vismaz 10 000 stundas. Veiksmīgiem cilvēkiem piemīt neatlaidība, mērķtiecība un spēja plānot ilgtermiņā. Viņi mīl savu darbu, tāpēc ir laicīgi jāplāno un jāsaprot ko darīt savā dzīvē.

3. Nebaidāties kļūdīties.

Lai arī cik savādi tas izklausītos, kļūdīšanās nav pasaules gals. Pētnieki atzīst, ka kļūdīšanās ir tikai daļa no procesa, lai nonāktu pie veiksmīga rezultāta. Kā teicis Vūdijs no “Rotaļlietu stāsta” – kad mēs pieļaujam dažas kļūdas, mēs nekļūdāmies, mēs vienkārši krītam – ar stilu (no angļu valodas failing – kļūdīties, falling – krist). Pat pasaku princeses atzīst, ka, lai atrastu princi jānobučo daudz krupju. Tomass Edisons ir teicis: “Es neesmu piedzīvojis neveiksmi. Es vienkārši esmu atradis 10 000 lietas, kas nestrādā.” Ja mēs baidāmies no neveiksmēm, mēs izvēlamies jau pārbaudītas lietas, bet ir jāriskē! Nebaidieties kļūdīties, nebaidieties izmēģināt. Nebaidieties būt neparasti un īpaši. Tikai tā Jums būs iespējas gūt neaizmirstamus panākumus.

4. Veido kontaktus ar dažāda vecuma cilvēkiem.

Jauniem , gudriem cilvēkiem ir tendence komunicēt ar tādiem pašiem jauniem cilvēkiem kā viņi. Viņi pārstāv nākotnes paaudzi, kurai ir priekšstats, ka viņi ir visu zinoši un visu varoši. Tomēr ir vērts atcerēties, ka vecākiem cilvēkiem ir lielāka pieredze un zināšanas. Savstarpējai komunikācijai un sakaru veidošanai vajadzētu būt tendētai uz labu mentoru, kā arī sasniegumiem bagātu cilvēku iepazīšanu. Tas paver durvis jaunām iespējām un karjeras izaugsmei.

5. Izmanto iespējas doties apmaiņas braucienos.

Citas kultūras iepazīšana paplašina mūsu redzesloku, kā arī dod iespēju veidot kontaktus, kuri var noderēt mums turpmākajā dzīvē. Mūsdienās tiek piedāvātas dažādas iespējas skolas laikā doties apmaiņas braucienā. Ja Tev tāda ir dota, noteikti izmanto to, tas dos vērtīgu pieredzi un iespējams pat karjeras izaugsmes iespējas vēlāk.

6. Darbs ārzemēs.

Mēs esam kļuvuši par pasaules iedzīvotājiem. Mūsu robežas ir mūsu prāts. Ceļošana kļuvusi par mūsu ikdienas sastāvdaļu. Ja Tev kādā dzīves brīdī tiek piedāvāta iespēja strādāt ārzemēs, izmanto to. Mēs vairāk nožēlojam lietas, kuras neesam izdarījuši nekā tās, kuras esam.

7. Strādā darbā, kur Tev ir draugi.

Ļoti svarīgi ir ar kādiem kolēģiem Tu strādā, jo pat darbu, kurš Tev patīk var sabojāt darba kolektīvs. Esi draudzīgs, veido labas savstarpējās attiecības. Strādā vidē, kura ir patīkama. Laimīgākie cilvēki ir tie, kuri dara lietas, kuras viņus aizrauj, strādā darbā, kurš viņiem patīk. Nepatika pret darbu mazina produktivitāti un var radīt problēmas ar mentālo veselību.

Rakstā izmantoti materiāli no: https://www.linkedin.com/pulse/career-advice-i-wish-had-25-shane-rodgers